Husa pentru Camera Foto – Tutorial

Jul 27, 2013 by     No Comments    Posted under: Croitorie
           

Imi place husa pentru camera foto pe care am facut-o atunci cand am cumparat aparatul meu Kodak, dar voiam ceva care sa protejeze camera atunci cand calatoresc si o port la gat. Intotdeauna pare sa fie un fermoar sau un element metalic ascuns undeva si nu vreau sa zgarie ecranul aparatului foto. Imi place mult cum a iesit acesta husa! In plus se asorteaza perfect cu cealalta husa captusita pe care am facut-o si incape perfect in interiorul ei.

camera-case-sewing-tutorial-2    camera-case-sewing-tutorial-22

Mi-au trebuit cateva incercari pentru a trasa tiparul, dar dupa ce l-am facut restul a fost usor! Ca sa fac tiparul am pus camera foto pe o bucata de hartie si am trasat conturul. Apoi am impaturit hartia pentru a acoperi spatele camerei (ecranul) si partea de sus (blitz-ul). Am mai taiat o piesa pentru acoperirea lentilelor si una mai lunga pentru laterale. Impreuna cu cele doua bucati de material textil am folosit si o banda de margine si doua sisteme de prindere “mos si baba”. Nu am un scaner pentru a adauga tiparul aici dar tot ce ai de facut este sa trasezi conturul de jur-imprejurul camerei tale foto. Deasemenea eu am facut prima data husa din niste resturi textile pentru a fi sigura ca se potriveste cum trebuie.

camera-case-sewing-tutorial-3    camera-case-sewing-tutorial-4

Marcheaza pe tipar punctul in care incepe spatele camerei foto. In poza din stanga am marcat acest punct cu cerneala verde. Apoi ia partea lunga pentru margine, fixeaza-o de piesa principala si coase imprejurul ei incepand si terminand la marcajul verde. Trebuie sa lasi un spatiu de un centimetru necusut  la fiecare capat asa cum vezi in poza din dreapta.

camera-case-sewing-tutorial-5     camera-case-sewing-tutorial-6

Cand cosi imprejurul lentilelor si colturilor poti sa faci crestaturi in material pentru a il ajuta sa se muleze mai bine. Apoi atajeaza partea de sus a lentilelor si coase-o, crestand colturile pe parcurs.

camera-case-sewing-tutorial-7     camera-case-sewing-tutorial-8

Acum la spatiul liber lasat anterior taie materialul pana la cusatura, pliaza-l si fixeaza-l cu un blod.

camera-case-sewing-tutorial-9     camera-case-sewing-tutorial-10

Impatureste spatele piesei principale ce va acoperi ecranul camerei si fixeaza-l cu bolduri in fiecare parte. Apoi coase-l si cresteaza colturile pana la cusatura in partea de jos.

camera-case-sewing-tutorial-11     camera-case-sewing-tutorial-12

Acum ar trebui sa poti baga camera in husa intoarsa pe fata. Eu am adaugat doua pliuri pe lateralele blitz-ului pentru a mula husa mai bine pe aparatul foto. Ca sa gasesc locul potrivit pentru aceste pliuri am insailat mai intai materialul inainte sa il cos definitiv. In poza din dreapta poti vedea ca am facut mai multe incercari inainte sa reusesc.

camera-case-sewing-tutorial-13     camera-case-sewing-tutorial-14

Apoi calca pliul cu fierul de calcat. Din spatele camerei foto poti vedea unde se va aseza pliul.

camera-case-sewing-tutorial-15     camera-case-sewing-tutorial-16

In interiorul husei am cusut imbinarea pentru a fi sigura ca va sta in pozitie normala dupa ce finalizez husa. Nu trebuie neaparat sa faci asta pentru ca oricum cusaturile sunt ascunse, dar eu am vrut ca totul sa fie rezistent.

camera-case-sewing-tutorial-17

Apoi coase captuseala in acelasi fel ca husa. Trebuie sa incapa exact in interiorul husei. Insaileaza-le pe pozitie.

camera-case-sewing-tutorial-18     camera-case-sewing-tutorial-19

Acume timpul pentru partea de migaleala! Am atasat banda de margine de interiorul husei si am cusut-o imprejur. Lucreaza incet in jurul marginilor formand banda de margine pe parcurs ce cosi. Deabia dupa ce am cusut banda de margine am realizat ca ar fi fost mai bine sa o cos mai intai de partea exterioara a husei. Nu m-am gandit la asta si nici nu m-am mai apucat sa o descos. Apoi pliaza banda de margine pe cealalta parte a husei si fixeaza-o in pozitie cu bolduri.

camera-case-sewing-tutorial-20     camera-case-sewing-tutorial-21

Am folosit doua sisteme de prindere “mos si baba” pentru capacul husei. Poti folosi si o bucata de eleastic sau chiar nasturi, velcro sau orice altceva iti permite inchiderea si deschiderea usoara a husei. Cred ca niste bucati de velcro ar merge cel mai bine, dar urasc velcro-ul in apropierea hainelor si esarfelor mele asa ca nu il folosesc niciodata.

camera-case-sewing-tutorial-23     camera-case-sewing-tutorial-24

Noua husa de protectie incape perfect in vechea mea husa pentru camera foto pentru a fi transportata in bagaje. Daca esti interesata poti vedea si tutorialul facut de mine pentru aceasta dand click pe linkul anterior.

camera-case-sewing-tutorial-25     camera-case-sewing-tutorial-26

O povestioara interesanta: a fost distractiv pentru mine sa invat despre sistemul de prindere “mos si baba” :)


Vrei sa ii spui ceva lui Elaine? Scrie-i un mesaj si iti va raspunde!

Cine este Elaine?

Elaine

Am crescut privind-o pe mama facand manual diferite mici obiecte de arta, asa ca a fost o evolutie naturala pentru mine sa preiau aceleasi pasiuni.Locuiesc in Romania si am venit aici acum aproape cinci ani, m-am indragostit, m-am maritat si am ramas aici. Imi place foarte mult sa imi petrec timpul liber creeand lucruri amuzante: felicitari, goblenuri sau animale de jucarie.
Va invit sa ma urmati in minunata lume a lucrului de mana!