Cercei inimioara din hartie rulata : Tutorial

Feb 22, 2013 by     3 Comments    Posted under: Bijuterii, Hartie rulata
           

De Sfantul Valentin am iesit cu sotul meu si alte patru cupluri pentru a sarbatori. Am vrut sa port ceva distractiv asa ca am facut rapid acesti cercei din hartie rulata in forma de inimioara. Au fost rapid de facut si au resit tare draguti. Poti chiar sa porti asa ceva oricand in timpul anului pentru orice eveniment distractiv.

Pentru materiale am folosit 12 fasii de hartie rulata, ata rosie, doi cercei si lipici transparent.

quilled-heart-earrings-tutorial-1

Pentru fiecare dintre inimioarele de hartie am folosit doua piese rulate, deci opt in total pentru ambii cercei. Pentru inimioara mai mare am folosit doua fasii de hartie rulata lipite impreuna pentru a obtine o fasie mai lunga. Apoi am rulat hartie strans cu acul special de rulat hartia. Imi place sa fac rolele de hartie stranse pentru a isi pastra forma si anu se derula prea mult cand le dau drumul. Am folosit o rigla cu modele circulare pentru a masura fiecare rola de hartie ca sa fiu sigura ca sunt toate aceeasi marime, inainte de a lipi hartia. Pentru inimioarele roz am folosit o fasie de hartie de rulat pentru fiecare bobina si le-am facut mai mici decat pe cele rosii.

quilled-heart-earrings-tutorial-9     quilled-heart-earrings-tutorial-2

Dupa ce am facut bobinele din hartie rulata le-am dat forma de lacrima. Apoi am pregatit ata, am facut un nod triplu la un capat si am adaugat partea metalica de capat a cercelului care mascheaza nodul.

quilled-heart-earrings-tutorial-3

Am adaugat lipici pe marginea bobinelor de hartie in forma de lacrima pentru a nu le permite sa se desfaca si va intari forma cerceilor dandu-le rezistenta.

quilled-heart-earrings-tutorial-4

Pentru a asambla cerceii am lipit bobinele de hartie cate doua. Poti folosi o scobitoare pentru a intinde lipiciul pe hartie. In fotografii poti urmari mai bine procesul de asamblare a pieselor din hartie si cele metalice ale cerceilor. Poti vedea ca sfoara trebuie asezata in mijlocul bobinei de hartie ca sa nu se vada la capetele inimioarelor atunci cand sunt finalizate.

Apoi adauga putin lipici pe cealalta lacrima din hartie si formeaza inimioara rosie. Fixeaza-o pe pozitie pentru cateva secunde pana se usuca lipiciul.

quilled-heart-earrings-tutorial-5

Am facut cel de-al doilea cercel fixand ata la acelasi nivel cu primul. Dupa ce s-au uscat complet am atasat partea metalica a cercelului.

quilled-heart-earrings-tutorial-6     quilled-heart-earrings-tutorial-7

Cerceii au fost distractivi de purtat si au rezistat bine fixati doar cu ata. Cu siguranta este un proiect distractiv pentru Ziua Indragostitilor!

quilled-heart-earrings-tutorial-8

3 Comentarii + Add Comment

  • foarte draguti au iesit!felicitari!

    • Multumesc Iulia si te mai astept pe elaine.ro!

  • […]  Am facut inimioarele din hartie rulata roz și crem în același fel în care am făcut pentru cerceii de  Ziua Îndrăgostiților. Pentru inimioara roșie, să ia o bandă de hârtie de quilling și se împătureste în […]


Vrei sa ii spui ceva lui Elaine? Scrie-i un mesaj si iti va raspunde!

Cine este Elaine?

Elaine

Am crescut privind-o pe mama facand manual diferite mici obiecte de arta, asa ca a fost o evolutie naturala pentru mine sa preiau aceleasi pasiuni.Locuiesc in Romania si am venit aici acum aproape cinci ani, m-am indragostit, m-am maritat si am ramas aici. Imi place foarte mult sa imi petrec timpul liber creeand lucruri amuzante: felicitari, goblenuri sau animale de jucarie.
Va invit sa ma urmati in minunata lume a lucrului de mana!