Felicitare cu model in relief si decoratiuni din hartie rulata – Tutorial

May 15, 2013 by     No Comments    Posted under: Felicitari, Hartie rulata
           

Este noul meu design favorit pentru felicitari! Imi place mult sa imi folosesc masina Epic Six Letterpress pe care am castigat-o de la  Craft Gossip pentru a tipari modele in relief pe felicitari, si am reusit sa fac cateva modele diferite cu ea.

Acum adaug decoratiuni distractive din hartie rulata pentru a finaliza felicitarile. Decoratiunile din hartie dau un aspect chic si dragut felicitarilor.

letterpress-quilled-flower-card-1

Am facut diferite modele de quilling de ceva timp, dar deabia am invatat o noua tehnica. Este numita “husking” si consta in folosirea boldurilor pentru a rula o banda de hartie ce da forma pieselor din hartie. Poti folosi aceasta tehnica pentru a da forma la orice model, de la petale de flori la aripi de fluture.

letterpress-quilled-flower-card-2

Poti vedea cateva din celelate flori pe care le-am facut folosind tehnica “husking”. Materialele necesare sunt: o placa de pluta, bolduri, fasii de hartie pentru quilling, lipici si o scobitoare pentru aplicarea lipiciului. In functie de lunginea dorita pentru petale poti avea nevoie de o fasie de hartie mai lunga sau poti lipi mai multe fasii impreuna.

letterpress-quilled-flower-card-3

Incepe prin a lua o fisie de hartie, impatureste una din margini in jurul unui bold si lipeste hartia. Apoi infige boldul in placa de pluta. Pentru a incepe sa formezi petala de floare adauga un alt bold (cel roz in poza) si impatureste hartia in jurul lui aduncad hartia inapoi catre boldul verde. De fiecare data cand treci hartia peste boldul verde adauga o picatura de lipici pe banda de hartie pentru a tine urmatorul strat in pozitie.

letterpress-quilled-flower-card-4     letterpress-quilled-flower-card-5

Dupa ce impaturesti hartia in jurul boldului verde adauga un nou bold pe placa de pluta si repeta procedura de pliere a hartiei. Nu uita sa adaugi un strop de lipici de fiecare data.

letterpress-quilled-flower-card-6     letterpress-quilled-flower-card-7

Repeta pasii de mai sus pana cand ai obtinut lunginea dorita pentru petala. Finalizeaza prin lipirea benzii de hartie la capat.

letterpress-quilled-flower-card-8     letterpress-quilled-flower-card-9

Pentru a da un contur contrastant petalei lipeste o fasie de hartie colorata diferit aproape de baza petalei si incepe sa impaturesti hartia. Adauga un bold deasupra petalei pentru a forma un varf si impatureste hartia in jurul lui. Continua sa impaturesti hartia in jurul petalei si lipeste capatul fasiei.

Adauga o picatura de lipici la vaful si baza petalei pentru a fixa straturile de hartie impreuna. Dupa uscarea lipiciului poti indeparta boldurile si vei obtine o petala draguta.

letterpress-quilled-flower-card-10     letterpress-quilled-flower-card-11


Vrei sa ii spui ceva lui Elaine? Scrie-i un mesaj si iti va raspunde!

Cine este Elaine?

Elaine

Am crescut privind-o pe mama facand manual diferite mici obiecte de arta, asa ca a fost o evolutie naturala pentru mine sa preiau aceleasi pasiuni.Locuiesc in Romania si am venit aici acum aproape cinci ani, m-am indragostit, m-am maritat si am ramas aici. Imi place foarte mult sa imi petrec timpul liber creeand lucruri amuzante: felicitari, goblenuri sau animale de jucarie.
Va invit sa ma urmati in minunata lume a lucrului de mana!